23 mars 2013

Hade som sagt fullt upp igår, så hann tyvärr inte skriva något.

På förmiddagen red jag Filippa, en gammal stel dam som behöver mycket uppvärmning innan hon blir mjuk och fin, men blir väldigt fin när hon väl har kommit dit. Lite lik For You att rida faktiskt. Det vi tränade på var skänkelvikningar och förvänd galopp, och i alla fall galoppdelen tyckte hon var rolig och då ville hon springa på lite extra. Mina ögon har öppnats lite för henne faktiskt, red henne för lite över ett år sedan nu och tyckte inte alls om henne då så mycket, det berodde väl mest på mig egentligen. Jag var bara van att rida en slags häst då och hade svårt att "forma mig efter andra hästar".

På eftermiddagen red jag stoooora Idor, en väldigt fin valack som är väldigt välutbildad i dressyr. Hade lite bommar framsläpade som vi skulle galoppera mellan, höll honom väldigt kort för att han inte skulle krulla ihop sig, låsa nacken och sticka iväg, för sånt kan han göra! Han skötte sig i alla fall väldigt bra, red med många halvhalter ofta och han låste inte av någon gång, även om han på slutet höll på att bli lite springig för att han började bli trött. En riktigt härlig häst i vilket fall!

Sist men inte minst (eller jo, det också) fick ponnybus komma ut i ridhuset och leka. Använde mig av samma övning som vi hade till Idor, men jag reglerade honom mellan 7 och 6 galoppsprång. En barbackatur blev det i alla fall, och tursamt nog slapp jag bockar! Haffie var väldigt fin och framåt, lyssnade bra och kom mestadels fint över bommarna. Jag måste bara tänka på de jäkla halvhalterna, att göra dem i tid och bli klar. Varför är bommar och småhinder så svårt att rida över? Haha

Ängvaktarns Hufflepuff | | Kommentera
Upp