Dressyrträning för Mads Hendeliowitz

Började med att rida fram lite självständigt innan han kom ut. Vi pratade lite om Haffie, vad jag gillar bäst hos honom och vad jag tycker är svårast. Började sedan rida lite självständigt i trav medan han tittade på. Haffie gick fint men behövde lite mer aktivitet bakifrån. Galopperade lite sen, Haffie körde upp huvudet och blev stark emellanåt. Mads tyckte då att jag skulle lägga in lite avbrott och volter. Han sa att jag ska galoppera mycket, men inte så långa sträckor och variera rytmen hela tiden och om jag gör det varje dag så skulle Haffie kunna bära sig själv mycket bättre om säkert två månader. Sen var det lite tjat om mitt överliv, att jag måste luta mig mer bakåt och sträcka upp mig. Tjena hoppryttarn!

Han var tvungen att lämna oss efter en stund. Han har haft ganska mycket att göra.. Tre hästar att rida, en clinic att åka iväg på och nu är han påväg mot Tyskland. Fortsatte med avbrott och så, gjorde många enkla byten och sedan hade jag en häst jag inte har setat på tidigare, galoppen han hade då. Han orkade inte någon speciellt lång stund men då det varade var det FANTASTISKT. Han var hög i formen, klev under sig ordentligt med bakbenen och jag hade ingenting i handen. Så jäkla fin!!!

Imorgon får Haffie komma till Segersta igen, Maria ska få rida honom. Hon ska hjälpa mig att lära galoppombyten. Efteråt hoppas jag få sitta upp lite, igår var han så himla fin och det kommer han nog vara imorgon också. På tisdag får han ta det lite lugnare, en skrittur eller något.

Ängvaktarns Hufflepuff | | Kommentera
Upp