Gripens Ryttarförening 28/6-13

Tyckte väldigt mycket om Näsbysholm. Bra underlag både ute och inne i ridhuset, dock var det lite dammigt på framridningen.. Haffie som är lite känslig för damm  gick och frustade ganska mycket efter att de hade harvat där.
Vi åkte hemifrån lite innan sju och var framme i Strängnäs ungefär halv nio. Det fanns ingen parkeringsvakt på plats, dock hade de lagt ut en anvisning på internet om hur de ville att man skulle parkera. Det var ändå stort och mycket med plats och blev aldrig rörigt eller trångt på parkeringen där man även kunde beta hästarna utan att riskera att bli överkörd.
 
Näsbyholm är nästan lite som hemmaplan för Haffie också, hans mammas morfar var Näsbyholms Erker och gick man en bit upp på vägen fick man syn på en liten skimmelfärgad welshhingst, mycket söt. Kanske en släkting till Haffie till och med?
 
Lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan (LA) - 62,12%
Började skritta fram ungefär 40 minuter innan start, red sedan några öppnor, slutor och skänkelvikningar i skritt och trav innan jag började galoppera och la fokuset på att han inte skulle hamna under lod vilket han ganska lätt gör då han inte riktigt orkar galoppera så samlat. Han kändes väldigt fin i alla fall och efter galoppen tränade jag på lite mellantrav och någon förvänd galopp.
Den här klassen var utomhus, så lite tittigare för Haffie som bara var borta på sin andra dressyrtävling någonsin. Jag var sjukt nervös, det var ett helt nytt program och domaren såg lite läskig ut haha! Spände mig något men Haffie skötte sig ändå väldigt bra. Han ville inte riktigt ta vänster galoppfattning utan den kom när övergången till mellangaloppen skulle komma så där blev det ingen riktigt skillnad. Annars var han så fin han kunde vara i båda förvända galopperna men något trippig i det enkla bytet.
Jag är väldigt nöjd över resultatet, kom på delad sjätteplats med min lillponny född 2006. De placerade ponnysarna var födda 1993, 1999 och 1995 och red på 68% något, de har ändå varit med ett tag medan det här var min första, helt seriösa dressyrtävling. Jag har i alla fall ett kval till nationell dressyr nu, och behöver bara ett till. Det är roligt att det gick så bra på debuten!
 
LB:1 - 67,07%
LB:1 red jag för favoritdomaren Margareta Blom, i ridhuset den här gången. Haffie skötte sig jättefint igen, vänstergaloppen och mellantraven var det enda som inte blev helt 100. Men vi fick inga riktiga missar som de andra gångerna jag har ridit programmet. Nu kan jag lägga LB:1 bakom mig, nöjd och glad. Procenten räckte även till en fjärde placering och vi kom inte hem förrän runt sju på kvällen haha...
Tävling | | Kommentera
Upp